سامانه یکپارچه بیمه گری (سیب)
معرفی سامانه سیب
سامانه یکپارچه بیمه گری (Core Insurance) یک سیستم کامپیوتری است که پردازش تمامی فرایند های اصلی بیمه ای را با استفاده از فنآوری اطلاعات مدیریت می نماید. بر اساس یک تعریف کلی Core Insurance System سیستمی است که کلیه محصولات و خدمات بیمه ای و عملیات راهبری و مدیریت آنها را از طریق دسترسی به پایگاه داده های متمرکز در قالب یک سیستم ارائه می کند که انعطاف پذیری این سیستم و مشتری محوری از ویژگی های مهم آن است.
بعبارت دیگر Core Insurance بخش قابل توجهی از یک مجموعه ERP را فراهم می کند و فرایند های صنعت بیمه را در قالب معماری مشخص که قابل انطباق با معماری شرکتهای بیمه است ارائه می نماید. از اینرو می تواند تمامی بخش های خدماتی بیمه از جمله بیمه عمر (Life)،بیمه اموال و دارایی (Non-Life) ، بیمه سلامت (Health)، اطلاعات کاربران ، شبکه های فروش و خسارات را، مستقل از شرکت های بیمه ای و مدل گسترش توزیع شدگی شان با استفاده از ابزار واحد و یکپارچه مدیریت نماید.
به طور خلاصه:
سامانه یکپارچه بیمه گری یا همان Core Insurance یک راهکار جامع بیمه گری است که پردازش تمامی فرایند های اصلی بیمه ای را با استفاده از فناوری اطلاعات مدیریت می نماید.
اصطلاح Core Insurance به مجموعه ای از سیستم های نرم افزاری اطلاق می شود که بتواند تمامی عملیات های اجرایی بیمه را به صورت متمرکز در یک یا چند بانک اطلاعاتی و مجتمع پوشش و مدیریت نماید.
شناخت و اصلاح فرایند های کسب و کار بیمه ای مشتری بخشی از خدمات ارائه شده در محصول راهکار جامع سیب می باشد، که توسط کارشناسان شرکت سیمرغ ارائه می شود.
مزیت های عملیاتی(فرایندی) سیب برای بیمه گران
- بهبود فرایند های کسب و کار با استفاده از تجربیات و روش های بهتر بر اساس استاندارد های روز بین المللی
- یکپارچه سازی و بهبود فرایندهای کسب و کار در یک پلت فرم واحد
- امکان تطبیق سریع متناسب با انتظارات و الزامات ذینفعان
- سریع و دقیق شدن اخذ اطلاعات گزارش های مورد نیاز
- بهبود خدمات رسانی و افزایش رضایت مشتریان
- جلوگیری از سوء استفاده مالی، تبانی و تخلف
- بهبود کارایی و اثر بخشی عملیات بیمه گری
- انعطاف پذیری ساختار محصولات
- تسریع در خلق محصولات جدید
- کاهش هزینه های عملیاتی
- بهبود فرایند تصمیم گیری
- بهبود تعامل با مشتریان

مهم ترین مزیت های فنی سیب
- ایجاد بسته های بیمه ای با سرعت بالا توسط تیم توسعه که در نتیجه آن سرعت پاسخگویی به نیازهای بیمه گری و بازار افزایش می یابد.
- کارشناس بیمه گر (اکچوار) این امکان را دارد که با استفاده از رابط کاربری سیب، بسته های بیمه ای موجود را تغییر دهد. به این معنی که تغییرات بخشنامه ای از طرف بیمه گر و یا بیمه مرکزی بدون نیاز به تغییر در کدهای برنامه و با استفاده از رابط کاربری در چند دقیقه قابل اعمال می باشد.
- هماهنگ بودن موتور مالی و بیمه گری (فنی – مالی) به همراه ثبت کلیه تراکنش های مالی، که علاوه بر حفظ جامعیت داده ها باعث می شود توان ایجاد اسناد مالی روزانه فراهم شود.
- قابلیت انجام تصویبگری در چند مرحله جهت کنترل سطح اختیارات کارشناسان بر اساس قوانین و بخشنامه ها در تراکنش های بیمه گری.
- قابلیت کنترل دریافتی های هر شخص بدون در نظر گرفتن نوع بیمه نامه (حساب اشخاص) جهت مدیریت حساب های بیمه شده در بیمه نامه های مختلف.
- قابلیت نمایش نمودار درختی ارتباطات هر شخص با بیمه نامه های خود و همچنین نمایش گرافیکی رابطه های بیمه نامه و اشخاص با بخش های دیگر بیمه ای مانند کارمزد، وام، خسارت، بیمه گذار، بیمه شده و…
- حفظ و نگهداری کلیه تراکنش های بیمه گری اعم از مالی و غیرمالی که امکان برگشت به هر وضعیت بیمه نامه را ممکن می سازد.
- پشتیبانی ازچند زبان و واحد پولی تنها با انجام تنظیمات ساده امکان پذیر می باشد.
- معماری لایه ای و ماژولار بودن نرم افزار توانایی توسعه محصول برای دیگر بیمه گرها را فراهم می سازد.
- امکان انتقال بیمه نامه از هر ساختاری به سیب با استفاده از ابزار مهاجرت فراهم می باشد.
لایه های اصلی سامانه یکپارچه بیمه گری سیب
سامانه یکپارچه بیمه گری سیب دارای سه لایه اصلی است. لایه مرکزی همان هسته مرکزی Core سیستم می باشد که سرویس های مشترک و عمومی برای صنعت بیمه را ارائه می دهد. تمامی این ویژگی ها قابلیت اختصاصی شدن یا گسترده شدن بر اساس ساختار هر کشور می باشد که این اتفاق در لایه کشور (Country) قابل تنظیم می باشد. رابط کاربری این سیستم نیز متناسب با نیاز هر کشور می تواند در این لایه تغییر کند و همچنین همین رویکرد را می توان در لایه سوم یا همان لایه نیز اعمال نموده و بسته به نیاز مشتری تنظیمات متفاوتی را ایجاد کرد.
بنابراین هر یک از شرکت های بیمه گر که از سامانه سیب استفاده می کنند، لایه (Customer) منحصر به خود را دارند و کلیه ویژه سازی های انحصاری مشتریان، آزادانه در این لایه اعمال می شود. بنابراین، هر مشتری می تواند بدون هیچ محدودیتی، سیاست های ویژه خود را در سامانه اعمال نماید بی آن که سایر شرکت های بهره بردار سامانه از این تغییرات بهره ای ببرند یا آسیبی ببینند، و این خصوصی سازی امن یکی از برترین مزیت های سامانه سیب است. در عین حال، این لایه بندی باعث شده است که در صورت بروز یک تغییرات سراسری در کشور، مثلا تغییر قوانین، با یک بار اعمال این تغییرات در لایه (Country) برای همه مشتریان سامانه نیز این مزیت اعمال گردد.
سرویس های قابل ارائه
مدیریت اطلاعات مشتریان و مراجع ارائه دهنده خدمات مدیریت شبکه فروش
صدور اسناد حسابداری گزارشات
مدیریت مستندات اتکایی قانونی
نرخ دهی ( مذاکرات ) مدیریت گردش کار
تعریف محصول Recovery
دریافت پرداخت
کارشناسی خسارت
محاسبه کارمزد پرداخت کارمزد
الحاقیه صدور
خدمات قابل ارائه
مهندسی فرایندهای کسب و کار و اصلاح آن بر اساس آخرین روش های استاندارد بین المللی
ویژه سازی و پیاده سازی سامانه یکپارچه بیمه گری جهت شرکت بیمه
انتقال و مهاجرت داده های قدیمی به سامانه جدید در کوتاه ترین زمان
ارائه خدمات ۷*۲۴ به شرکت بیمه در جهت تسریع ارائه خدمات به مشتریان
ارائه راهکارهای بهینه در حین ارائه خدمات در جهت افزایش بهره وری شرکت بیمه
بهره گیری از استاندارد ITIL جهت ارائه خدمات بهینه پشتیبانی به مشتری