بیمه اموال
هر انسانی با توجه به شغل و موقعیت خود، میتواند دارای مال و اموال و داراییهای مختلفی باشد. منزل، محل کار، پول و سرمایه در گردش در صادرات و واردات، انواع وسایل نقلیه و مواردی مشابه میتوانند جزو داراییهای هرکس باشند. با توجه به اینکه خطرات مختلفی ممکن است داراییها و اموال هرکس را تهدید کند، بیمه اموال یکی از ضروریات زندگی هرکس محسوب میشود. در اینجا قصد داریم به معرفی زیرشاخههای بیمه اموال بپردازیم.
بیمه اموال به ۴ دسته تقسیم میشود:
بیمه آتش سوزی
بیمه آتشسوزی خسارتهایی که به دلیل آتشسوزی به وجود میآید را جبران میکند. یعنی اگر خانه فردی دچار آتشسوزی یا انفجار شود، با بیمه آتشسوزی میتواند خسارتهایی که به وجود آمده را از بیمه بگیرد و با این مبلغ، دوباره خانه خود را بازسازی و تعمیر کند. توجه کنید که خسارتهای مالی در بیمه آتش سوزی جبران میشود نه خسارتهای جانی .در ضمن بیمه آتشسوزی پوششهای اضافی مهمی هم مانند پوشش زلزله، سیل و … دارد.
۱)بیمه نامه های واحد مسکونی
۲)بیمه نامه های مراکز غیرصنعتی
۳)بیمه نامه های مراکز صنعتی
بیمه اتومبیل
بطور کلی گروه بیمه اتومبیل جبران کننده خسارتهای ناشی از حوادث رانندگی از جمله تصادف، آتشسوزی و سرقت به اتومبیل مورد بیمه، سرنشینان آن و اشخاص ثالث میباشد. علاوه بر موارد فوق شکستن شیشه اتومبیل، دفاع از حقوق بیمهگذار در مراجع دادگستری و مراجعه به مسئول خسارت، کاهش بهای اتومبیل در اثر تصادف، توقف اتومبیل خسارت دیده در مدت تعمیر نیز با دریافت حقبیمه اضافی قابل بیمه شدن میباشد.
بیمه اتومبیل در ایران:
بیمههای اتومبیل در ایران، به سه گروه تقسیم میشود:
بیمه شخص ثالث :جبران خسارت وارده به اشخاص ثالث، شامل خسارتهای مالی و خسارتهای جانی.
بیمه حوادث سرنشین: جبران خسارت وارده به سرنشینان اتومبیل مورد بیمه.
بیمه بدنه اتومبیل: جبران خسارات وارد به اتومبیل مورد بیمه.
بیمه کشتی، هواپیما و حمل کالا
در این بیمه بیمه گر در مقابل حق بیمهای که از بیمه گذار دریافت میکند متعهد میشود در جریان حمل کالا از نقطهای به نقطه دیگر در نتیجه وقوع خطرهای موضوع بیمه، در صورتی که کالا تلف شده و یا دچار خسارت شود و یا بیمه گذار در رابطه با این خطرات هزینهای متحمل شود، زیان وارد شده را بپردازد. در ادامه به بیمه حمل و نقل کالا ایران بیشتر خواهیم پرداخت.
انواع بیمه نامه های باربری عبارتند از:
۱)بیمه هواپیما
۲)بیمه کشتی و شناور
۳)بیمه حمل و نقل کالا: ۱)حمل و نقل ساده و ۲) حمل و نقل عمومی
بیمه مهندسی
بیمه مهندسی تضمین کننده سرمایه در بخش خصوصی و عمومی بوده و رونق چرخه اقتصادی می باشد. این بیمه کلیه افراد ذینفع در طرحهای زیر بنایی ، عمرانی و صنعتی اعم از صاحبکار، پیمانکار “اصلی و فرعی”، مهندسین مشاور، را در صورت بروز حوادث تحت پوشش قرار داده و خسارات مادی مورد بیمه و غرامت ناشی از مسئولیت مدنی دستاندرکاران اجرایی در قبال اشخاص ثالث را جبران مینماید.
انواع بیمه نامه مهندسی عبارتند از:
۱)بیمه نامه مهندسی پیمانکاران
۲)بیمه نامه مهندسی سازه
۳)بیمه نامه مهندسی کالا، ماشین آلات و تجهیزات